Професионалните пест контрол методи за пръскане против влечуги ползват ефикасни естествени екопрепарати за прогонване на змии и гущери. Създава се предпазна бариера, която защищава желаните места и отблъсква създанията от терена. Продуктите са качествени и решават проблема с опасността от преминаващи влечуги за топлия сезон.

Какви препарати за прогонване ползваме и колко време продължава действието им?

Работим само с най-съвременни препарати за прогонване на змии и гущери, които освен че са безвредни за хората, растенията и животните не унищожават змиите и гущерите, а само ги отблъскват на разстояние от мястото, което не искате да обитават. Съвременните препарати използвани за пръскане против влечуги са ефективни както на закрити, така и на открити терени. Трайността от обработката обаче е по-дълга в закритите обекти, като складове, мазета, тавани и т.н., където външните фактори влажност, слънце и прах са по-малко. В зависимост от площта, влажността, температурата и местоположението на обекта, действието на препаратите може да продължи между един и три месеца.

За пръскането против змии, гущери и влечуги се търси спокойно време и подходящи атмосферни условия. Най-важно за третирането е да се избере точния сезон и природата да е добронамерена. За ефективност е необходимо да липсват валежи в рамките на десетина-петнадесет дни, тъй като от дъждовете активното вещество на репелента намалява своето отпъждащо действие.